Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-04-12 13:28

potatiscup esport 2-1

Succé för Potatiscupen i E-sport

Potatiscupen 2021 är över.
Den nya e-sportturneringen blev en stor succé direkt. Totalt var det 96 lag som deltog i helgen – vilket innebar att samtliga platser fylldes. 

 

Det var en Potatiscup inte lik någon av de 40 tidigare upplagor som ägde rum i helgen.

I stället för handboll var det e-sport som gällde, bestående av tre onlineturneringar i spelen CS:GO, Rocket League och League of Legends.

Ett koncept som Alingsås HK har tagit fram tillsammans med Svenska Handbollslandslaget AB, SESF och Svenska E-sportföreningen – där Potatiscupen var den första e-sportturneringen som lanserades inom svensk klubbhandboll.

Och det blev en stor succé direkt. Samtliga tre turneringar blev fullsatta med 32 lag i varje – och totalt var det 96 lag som deltog under helgen.
 
Julia Ryding, klubbchef Alingsås HK:

– Vi är oerhört glada över att vara först ut och att det blev en sådan succé. Detta ger oss en möjlighet att ta emot flera medlemmar till vår klubb, göra klubben större och samtidigt ta ett ännu större samhällsansvar där vi erbjuder unga människor inom e-sporten en möjlig plattform inom vår klubbstruktur. Vi i Alingsås HK har redan tagit initiativet att etablera en e-sportsektion som ett led att växa vidare inom en framtid vi inte haft tidigare access till, säger hon.

Prisbordet för turneringen hade ett värde av 30 000 kronor. Vinnarna i respektive spel kommer att kommuniceras senare.

Följ Alingsås E-sport på sociala kanaler och hemsida för senaste nytt:

Facebook:AHKesport
Instagram: ahk_esport
Twitter: AHKesport
Hemsida: esportalingsas.se