Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-03-17 16:16

alingsasesportlogga

Foto: Gameday

Potatiscupen satsar på E-sport

I februari kom nyheten att Potatiscupen 2021 ställdes in för andra gången på grund av rådande pandemi. En dörr lämnades ändå lite öppen för en kommande nyhet och den är nu dags att lansera.

I år tar Potatiscupen ett grepp om E-sport. Helgen den 10-11 april kommer en turnering att genomföras i spelen CS:GO, Rocket League och League of Legends.

I över 40 år har Alingsås HK engagerat handbollsungdomar i hela Sverige genom Potatiscupen.

Beskedet om att ställa in turneringen för andra året i följd var ett hårt slag för klubben givetvis, men allra tuffast för alla handbollsspelande ungdomar.
Men sedan en tid tillbaka har AHK arbetat för en alternativ lösning – och nu står det klart att Potatiscupen tar ett grepp om E-sport.

Den 10-11 april kommer en tvådagarsturnering att genomföras i spelen CS:GO, Rocket League och League of Legends.

– Det här är ett riktigt spännande sätt att mötas på i tider då pandemin sätter stopp för så många samlingsplatser. När vi senare får grönt ljus att spela handboll igen ser vi e-sporten som ett komplement till ordinarie Potatiscupen, säger tävlingsansvarige Maria Sundén.

Turneringen, som alltså kommer att pågå under två dagar, består av gruppspel under lördagen och sedermera slutspel dagen efter, dit de bästa lagen i respektive spel tar sig. Cupen kommer att genomföras helt digitalt där lagen sitter i sina egna hem eller lokaler. Genom en stream kommer matcherna att sändas och kommenteras av erfarna e-sportutövare.

Alingsås Kommun är en viktig del i denna satsning och bidrar med totalt 100 000 kronor. Dels ett föreningsbidrag för uppstart av en ny verksamhetsform och ett sponsorbidrag för själva arrangemanget 10-11 april.

– Vi vill gärna uppmuntra detta initiativ efter en lång period av inställda aktiviteter för barn och ungdomar. Dessutom finns potential att nå nya målgrupper och icke föreningsanslutna vilket är i sig är positivt, säger Maria Standar, kommundirektör i Alingsås kommun.

Anmäl dig till turneringen genom länken här nedan:
https://publiclir.se/article/potatiscupen-blir-e-sport-turnering-i-csgo-rl-och-lol