Skrivet av Maria Sundén   
2021-02-19 15:51
Loggo_vit_botten

Potatiscupen 2021 ställs in

Under rådande omständigheter finns inte någon annan utväg. Alingsås HK har idag beslutat att ställa in Potatiscupen 2021.

I år skulle ha varit den 42:a upplagan av populära ungdomsturneringen Potatiscupen i Alingsås. Men precis som i fjol så har det oerhört tråkiga beskedet varit tvunget att fattas om att turneringen som skulle ha genomförts under två helger i april inte blir av.

- Med anledning av rådande omständigheter under pandemin ser vi inte att det är möjligt att genomföra turneringen, säger Maria Sundén, tävlingsansvarig.

Det har från AHK:s sida under en tid pågått ett arbete kring möjligheterna att genomföra Potatiscupen på en lokal nivå över endast en helg. Men i takt med att smittspridningskurvorna har ökat, och att man idag pratar om en tredje våg samt att regeringen kan komma att stänga ner restauranger, köpcenter och gym etc – så finns ingen annan lösning än att ställa in.

- I Potatiscupen vill vi aldrig hamna i ett läge där vi inte fullt ut kan säkerställa deltagarnas medverkan, säger Maria Sundén och fortsätter:

- Helt fullt släpper vi ändå inte Potatiscupen 2021 utan arbetet med att möjliggöra någon form av digital turnering pågår.

Mer information om detta kommer att komma framöver.