Skrivet av Maria Sundén   
2021-09-07 12:45

210907_P19-17_Segrare_GbgCup
P19-17 i glädjeyra

Seger i Gbg Cup för P19-17

En riktigt bra och nyttig helg för AHKs juniorer som ställde upp i gångna helgens Gbg Cup med två stycken jämna uppställningar på killsidan och ett lag på tjejsidan.

P19-17
Båda lagen gjorde fina gruppspel och tog sig vidare som gruppettor efter att bägge varit obesegrade i gruppspelet.

Väl i A-slutspelet tog det stopp för Alingsås HK 1 i kvartsfinalen mot Ystad då orken tog slut och man inte kunde stå emot motståndarnas fysik och tyngd.

Alingsås HK 2 hade en desto lyckosammare söndag då man slog ut både Ystads andralag och Malmö innan man fick ta revansch på Ystad-laget som förpassade Alingsås HK 1, i en välspelad final.

- Nyckeln till finalvinsten 24-19 var bra försvar och målvaktsspel samt vindsnabba kontringar i äkta AHK-stil, säger tränare William Törnqvist.

Sammanfattningsvis var det överlag en riktigt bra genomkörare för alla spelare och ledare inför säsongsstart där man fick värdefull speltid för hela truppen.

- Under försäsongen har våra HP- & P19-17-spelare kammat hem två turneringssegrar - egna arrangerade Potaticupen Senior och Gbg Cup, en riktigt rolig uppladdning inför hemmapremiären i Herr 2 Väst-serien den 2 oktober, avslutar Törnqvist.

F19-17
Efter 3 matcher i gruppspelet hamnade man tvåa i gruppen. Man slog Särökometerna med 17-15 och Hammarby med 27-20 för att avslutningsvis förlora mot RP IF med 14-17.

Som tvåa i gruppen spelade man slutspel på söndag morgon mot ytterligare ett RP lag och förlorade då med 16-18.

 - På det stora hela en väl genomförd cup med stundtals riktigt bra handboll, säger tränare Torbjörn Johansson.

Man fick spela 4 tajta matcher och redan nu kan man se att det finns kvalitet i laget och det bådar gott för snart börjar serien och inom kort är det steg 1 i USM.