Skrivet av Martin Larsen   
2021-09-20 16:45

Frasse_webb

Frasse stannar till 2024

Det har spekulerats om både ny roll i Alingsås och om utlandsuppdrag men nu är det klart att Alingsås tränare Mikael Franzén stannar i klubben i ytterligare två år, vilket innebär att ”Frasse” blir klubben trogen i minst tolv säsonger.

När Mikael Franzén, 49, nyligen gick in i sin tionde säsong som huvudtränare för Alingsås HK så var det många som sa, och trodde, att det skulle bli hans sista. Det spekulerades både om en sportschefsroll i klubben och om en flytt till annan förening i Sverige eller utlandet. Spekulationerna kom dock på skam i dag då Franzén skrev på ett nytt tvåårsavtal som sträcker sig över säsongen 2023–24.

–Vi pratade mycket om framtiden i våras och jag har funderat ordentligt över sommaren. Det blev tidigt klart för mig att en roll som sportchef inte kändes rätt. Jag vill stå på golvet och arbeta med spelare varje dag, och jag tycker dessutom att jag fortfarande utvecklas i min tränarroll, säger Franzén.

Mikael hade andra erbjudanden att ta ställning till efter innevarande säsong men inget lockade mer än att fortsätta som huvudtränare i Alingsås.

–Jag gör det bästa jobbet när jag trivs och jag trivs verkligen mycket bra i Alingsås, som är en familjär klubb med fina supportrar och fina människor som jobbar kring handbollen.
Franzén kom till Alingsås inför säsongen 2012–13 och det som började med ett uttåg i kvartsfinalen fortsatte med ett guld 2014 och ytterligare fyra finaler mellan 2015 och 2019. Dessutom vann Alingsås Handbollsligans grundserie 2020 men slutspelet ställdes in på grund av den rådande pandemin.

– Den säsongen var vi verkligen på gång och jag tror vi hade kunnat göra det riktigt bra i slutspelet. Visst hade jag velat ha något mer guld i och med de många finaler vi spelat men samtidigt måste jag vara väldigt nöjd med vad vi har presterat under mina år med tanke på att vi ofta varit underdogs. Pricken över i:et blir ett nytt guld, och vi har mer att ge, säger Mikael Franzén.

Sportchef Christer Mårtensson har fört en dialog med Franzén om framtiden sedan slutet av förra säsongen och är såklart mycket nöjd med att få behålla Franzén i ytterligare två säsonger.

– För oss som förening är det viktigt med kontinuiteten samtidigt som vi tycker att Mikael gör ett fantastiskt jobb. Vi är säkra på att det här är helt rätt för oss och vi ser fram emot kommande säsonger och fler framgångar, säger Mårtensson