Skrivet av Martin Larsen   
2021-09-17 23:12

Hagvall_webb

Anton Hagvall lämnar Alingsås för Skjern

Målvakten Anton Hagvall lämnar Alingsås HK och förstärker i stället danska ligalaget Skjerns målvaktsbesättning. Hagvall kom till Alingsås inför förra säsongen och har kontrakt även denna säsong men får nu chansen att testa på livet som utlandsproffs.

Anledningen till Skjerns intresse i Anton Hagvall är att en av deras ordinarie målvakter, Robin Haug, slitit av korsbandet och blir borta resten av säsongen. Skjern visade omgående att det var Hagvall de ville ha som ersättare och köper nu loss honom från kontraktet med Alingsås. 

– Vi har haft planen klar med Rikard Frisk och Anton som ligans kanske bästa målvaktspar men samtidigt så är vi en klubb som utvecklar spelare och ger dem chansen när den dyker upp. I detta fall ville Anton väldigt gärna prova spel i Danmark och vi vill inte stoppa honom från det. Viktigt för oss är att våra spelare hamnar i välskötta föreningar såsom Skjern, som har höga målsättningar och en proffsig organisation. Vi är glada för Antons skull och tappar inte bara en bra målvakt, utan även en väldigt fin person och kamrat, säger Alingsås sportchef Christer Mårtensson.

Hagvall kom till Alingsås inför förra säsongen och spelade 27 matcher i Handbollsligan, där han hade 36 i räddningsprocent och stod för 15 assist. Anton kommer att tillhöra Alingsås till och med hemmamatchen mot Lugi 24 september och har därmed tre matcher kvar i Alingsåströjan innan flytten till Jylland, där han blir lagkamrat med tidigare Alingsåsspelaren Jesper Konradsson. I truppen finns även Hagvalls tidigare lagkamrat i Lugi, Alfred Jönsson

– Jag trivs väldigt bra i Alingsås och är tacksam över det förtroende jag fått här. Jag såg verkligen fram emot denna säsong men när chansen kom så kunde jag inte tacka nej. Jag tackar ödmjukast för att AHK har varit så tillmötesgående och tillåter mig att ta den här chansen trots att vi precis har börjat säsongen. Nu vill jag bara önska klubben, supportrarna och sponsorerna lycka till i fortsättningen, säger Anton Hagvall.

För tränare Mikael Franzén innebär Hagvalls flytt att ett av ligans bästa målvaktspar halveras och att Rikard Frisk nu blir uttalad förstamålvakt.

– Anton kom till oss med vetskapen att vi hade en miljö som skulle göra honom bättre och ge honom chansen utomlands. Nu kom den chansen lite tidigare än planerat och vi har haft en rak och bra dialog kring flytten. Vi tappar en fin kille och bra målvakt som verkligen ville ta chansen. Jag önskar honom stort lycka till, säger Mikael Franzén.

Luckan efter Hagvall kommer initialt att täckas med hjälp av tre yngre målvakter från de egna leden. 

– Allt har gått väldigt fort med den här affären och vi tittar nu på hur vi ska formera oss på målvaktssidan. Det kan bli aktuellt med en ny spelare men vi känner ingen panik i dagsläget, säger Christer Mårtensson.