Skrivet av Martin Johansson   
2014-06-13 16:30
Stegefelt_RIK_131017
Efter två säsonger i AHK-tröjan lämnar Markus Stegefelt för spel i IFK Skövde. Foto: Tommy Holl

Markus Stegefelt lämnar Alingsås HK

Alingsås HK och Markus Stegefelt har gemensamt beslutat bryta det kontrakt som gäller ytterligare två år. Ny klubbadress för Markus blir IFK Skövde.

Markus Stegefelt kom till AHK från HK Eskil 2012 och har under de två säsonger han spelat i den blå tröjan visat att han är en straffskytt av rang. 113 mål på 144 straffar, en utdelning på 78 %, är starka papper.

– Jag känner att jag måste ha speltid för att fortsätta utvecklas och det kan jag inte få i tillräcklig utsträckning i Alingsås. Klubben har agerat schysst på alla sätt och har underlättat hela situationen genom att vara tillmötesgående, det är jag tacksam för. Vi skiljs åt som vänner, säger Markus Stegefelt.Ÿ
Ÿ
ŸHuvudtränaren Mikael Franzén:

– Vi har med alla våra spelare en ständig dialog och det har vi även haft med Markus. I de diskussionerna vi har fört löpande har vi inte kunnat lova garanterad speltid och det har inte blivit så mycket som Markus själv önskat. Det är en sund inställning för en handbollspelare att ha en vilja att spela mer och det skall inte vi stå i vägen för.

Vi vill inte ha spelare på lagerhyllor utan vi vill ge utveckling till de vi har i truppen, och i samförstånd så tror vi detta ger en större utveckling för Markus än vad vi kan erbjuda just nu. Vi önskar Markus stort lycka till i IFK Skövde och tackar för hans tid i klubben, och ett extra tack för hans straffskytte som varit helt avgörande för vårt SM-guld.Ÿ

Alingsås HK:s klubbchef Christer Mårtensson:

– Vi har fört en dialog sedan en tid tillbaka, och det är flera klubbar som hört av sig med sitt intresse. Det återstår två år på kontraktet, men det är viktigt för oss som förening att ge Markus möjligheten att byta klubb. Trots att klubbar uppvaktat Markus under pågående slutspel så har han skött det på ett proffsigt sätt och det uppskattar jag. Nu önskar vi honom stort lycka till i fortsättningen.