Skrivet av Martin Larsen   
2021-09-14 10:19

Liza19_20_webb
                                                                                                                  Arkivbild

Seger mot KvIK Sport

Damlaget hade inga större problem att besegra seriekollegan KvIK sport i kvällens träningsmatch. Första kvarten var det jämnt men efter det var Alingsås det bättre laget och vann 23-18 (14-8).

Svenska cupen har gjort det svårt för damlaget att hitta motstånd i sitt träningsmatchande inför seriestarten men under tisdagen blev det match mot KvIK Sport och Alingsås kunde få ett litet kvitto på var de står i förhållande till åtminstone en av seriekonkurrenterna.

Under den första kvarten följdes lagen åt till 5-5 men efter det gjorde Alingsås ett ryck som kom att bli matchavgörande. Vid 9-5 tog KvIK timeout men kom sedan inte närmre under återstoden av matchen. Istället var det Alingsås som fram till pausen utökade ledningen till 14-8 och som även hade sju bollars ledning under den andra akten.

Slutligen blev det dock bara fem mål mellan lagen och det var till stor del gästande målvakts förtjänst, för Alingsås saknade inte lägen. Dock så finns det en del att slipa på vad gäller passningskvalitet innan serien drar igång i början av oktober. Innan dess ska ytterligare en träningsmatch mot Allsvenska Kroppskultur avverkas, borta 23/9. På plussidan i dag bredden i målskytten, då tolv spelare noterades i protokollet.


Alingsås HK - KvIK Sport  23 - 18 (14-8)

Mål AHK: Maria Rundcrantz 4, Ella Larsson 4, Ida Repsgård 3, Elle Månriddare 2, Moa Solefors 2, Filippa Oderbrant 2, Liza Krantz, Johanna Rist, Alketa Bajrami, Kajsa Lindberg Blohm, Wilma Ågren, Wilma Carlsson