Skrivet av Martin Larsen   
2021-09-07 09:32

Michelles-minne-Kropps_505

Michelles minne på torsdag

På torsdag spelar damlaget den årliga matchen till Michelle Fernandinhos minne. Denna gång är det Kroppskultur som står för motståndet i en match där publikintäkterna går till fonden som bär Michelles namn.

I år är det tillåtet för upp till 300 personer att se matchen i Nolhagahallen. Avkast klockan 19. Inträdet är 100 kronor för vuxna och 50 för ungdom. För er som vill se matchen men inte kan vara på plats så sänds matchen även på webben där den kan köpas för 59 kronor via länken nedan.

https://solidsport.com/ahk/games/g/86wsf5b


Torsdagens moståndare Kroppskultur spelar i Allsvenskan och har precis som Alingsås seriepremiär i början av oktober. De har dock redan hunnit med att spela tre matcher i ATG Svenska Cupen och är således redan inne i matchtempo. De tre matcherna i cupen slutade med en seger och två förluster och därmed en tredjeplats i gruppen.

 

Michelle Fernandinho
Michelle Fernandinho var en av Alingsås HKs mest lovande talanger på flicksidan genom tiderna. Hon föddes 1988, ansågs tidigt som en av landets mest lovande målvakter och blev uttagen till flera Riksläger. Michelles handbollskarriär blev alldeles för kort då hon hastigt avled 2005 av en hjärnblödning, ej 17 år fyllda. Michelles mamma startade tillsammans med Alingsås HK en fond till Michelles minne ur vilken föräldrar med spelare i Alingsås HK kan söka ekonomiskt stöd för att kunna delta vid till exempel läger och cuper.