Skrivet av Martin Larsen   
2021-08-18 09:55

Sanna_webb

Sanna Andreasson ny i damlaget

Vänstersexan Sanna Andreasson, 26, är klar för Alingsås HK. Hon kommer närmast från BK Heid men spelade förra säsongen i moderklubben Aranäs som sånär tog steget upp i SHE.

Med gott om speltid och närmare 60 mål i Allsvenskan var Sanna Andreasson en viktig del i det Aranäs som föll på målsnöret i kampen om en SHE-plats. I stället tog Kärra direktplatsen och Skövde besegrade Aranäs i det efterföljande kvalet.

– Vi ville såklart gå upp men var ändå nöjda med säsongen i stort och för egen del gick det bra. Både framåt och bakåt. Jag är snabb och explosiv, och har genombrottet och försvarsspelet som mina främsta styrkor, säger Andreasson.

Sanna är niometare i grunden men fick som 19-åring, under en kortare sejour i Kungälv, på grund av skador ta steget ner på kanten. Hon värvades tillbaka till moderklubben Aranäs som kantspelare och har sedan blivit kvar i den positionen. Trots en lyckad säsong i Aranäs blev det dock inte en fortsättning där utan i stället träning med SHE-laget BK Heid.

– Det var flera spelare som fick lämna Aranäs efter att tränaren byttes ut och i Heid trivdes jag inte fullt ut även om de ville ha mig kvar. Då lockade Alingsås mer med sin fina satsning på damlaget. Det här ska bli jättekul, säger Sanna och fortsätter.

– Jag känner Moa Solefors sedan tidigare och hon har pratat väldigt väl om klubben och om att det är en härlig grupp tjejer att träna med. Sen ser jag ju på träningsdosen att satsningen här är lika seriös som högre upp i serierna.

Sanna gjorde sin första träning med Alingsås under tisdagskvällen och har stora förhoppningar i sin nya förening.

– Målet är ju att ta steget upp och den resan vill jag vara med på. Det här känns väldigt bra, säger hon.

Sanna Andreasson blir det fjärde nyförvärvet inför säsongen i en damtrupp som nu består av tjugo spelare. Elin Aurell har lämnat truppen för läkarstudier i Linköping och Linnea Lindfeldt har valt att lämna föreningen av personliga skäl.

Amanda Forsberg Vallin, tränare: Sanna kommer att tillföra såväl spets som rutin på vänsterkanten. En väldigt fin värvning.

Christer Mårtensson, sportchef: Vi är väldigt glada att möjligheten dök upp att knyta Sanna till oss. Hon är en krigare och målspruta som passar perfekt in i vårt truppbygge och gör oss ett snäpp bättre.