Skrivet av Martin Larsen   
2021-06-02 10:06

Ella_webb

Ella Larsson till Alingsås HK

Vänsterhänta Ella Larsson, 18, är nästa spelare i raden av nyförvärv som förstärker damtruppen i division ett. Ella kommer närmast från Kärra HF varifrån hon lånas ut till Alingsås under den kommande säsongen.

Det har presenterats flera starka nyförvärv till damlaget den senaste tiden och högersexan Ella Larsson är inget undantag. Ella spelade den gångna säsongen med moderklubben Kärra HF i Allsvenskan och laget tog tack vare seriesegern steget upp i SHE. Spel där blir det dock inte för Ella Larsson som i stället väljer Alingsås till nästa säsong.

– Det känns som helt rätt steg för mig just nu och jag tror det är jättebra för min utveckling. Speltid och förtroende bygger självförtroende och det hoppas jag få här, om jag presterar. Sen kan det vara dags att testa något nytt också efter tolv år i Kärra, säger den 182 centimeter långa högersexan.

Ella var under större delen av säsongen andravalet på Kärras högerkant men tar även steget upp på nio meter vid behov. Dessutom kan hon ta rollen som tvåa bakåt. 

– Jag försöker ta vara på de fördelar som min längd ger mig. Jag nyttjar min räckvidd och är bra på att ta vara på läget när jag får det, säger Ella när hon ombeds beskriva sig själv.

18-åringen, född 2002, som tar studenten från Katrinelundsgymnasiet i veckan är likt nya lagkompisen Kajsa Lindberg kallad till de träningsdagar som U19-landslaget kommer genomföra i Alingsås 9 juni. Totalt är sju högersexor kallade och Ella hoppas såklart på en plats i sommaren EM i Slovenien.

– Jag vet att det kommer bli tufft att ta en plats men jag kommer kämpa för att nå dit, säger Ella.

Redan inför säsongen 2019/20 var Ella i Alingsås och provtränade och även om det inte blev någon övergång då så fick hon med sig positiva minnen.

– Det var ett jättehärligt gäng tjejer. Flera av dem är fortfarande kvar i truppen och andra tjejer har jag spelat med i skolan och i stadslaget, så det är verkligen en bra trupp att komma till. Dessutom en klubb med väldigt bra förutsättningar, säger Ella Larsson. 


AMANDA FORSBERG VALLIN, TRÄNARE: "Ella blir vår femte vänsterhänta spelare i truppen och kommer med sin förmåga att spela både på sex och nio meter att förstärka vår högersida på ett bra sätt."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Vi har haft ögonen på Ella en längre tid och är glada för att Kärra nu lånar ut henne under nästa säsong. Hon är en ung spelare som kommer att öka konkurrensen på högersidan och göra vårat lagbygge ännu starkare."