Protokoll U-ledarmöte Skene 2011

Klicka på läs mer för att ta del av protokollet


Protokoll fört vid ungdomsledarmöte nr 1 med Alingsås Handbollklubb

Tid: Lördag 13 augusti 2011 kl. 15:00
Plats: Skene 
Närvarande: Ungdomsledare, Seniorledare, Styrelseledamöter.

1. Mötet öppnades av ungdomssektionens Håkan Jedemark.

2. AHK’s ordförande Lennart Anderberg pratade om våra framgångsfaktorer; Mötesplats - som till exempel Skene, bygger grunden, bygger lag. Vi skall vårda våra mötesplatser. Vi skall jobba ”professionellt” Riktning - Att vi har gemensam riktning. Attityd – hur vi tänker och hur vi bemöter varandra. Eldsjälar Innefattar oss alla.

3. Håkan berättade att ungdomssektionen påbörjade ett antal projekt under föregående säsong tex. utbildningsinventering. Detta projekt fortsätter även denna säsong. Utbildningsveckan som står framför oss blir spännande och vi får se om det blir någon fortsättning på den. 

4. AHK’s nya klubbchef Christer Mårtensson presenterade sig. De flesta känner till ”Pinnen” som varit aktiv i AHK sedan 70-talet. Christer presenterade förslag på ungdomssektionen inför 2011/2012 som innehåll både gamla som nya namn. Sektionen presenteras i sin helhet när den är spikad och klar. Christer fortsatte tillsammans med Bosse Bengths att visa ett utkast på cupguide för AHK.

Syftet med en klubbspecifik cup guide är att varje lag skall veta hur de skall planera inför ny säsong. Även spelarna skall veta vart de skall åka och se fram emot det. Det kommer att bygga broar mellan pojk och flick sidan som åker tillsammans och i förlängningen vill vi att det ska få spelare att välja handboll framför annan idrott.

De klubbgemensamma cuperna som föreslogs i år är Hallby och Juni-Cupen. Utöver dem bör B2 ungdom åka till Rödspätte Cup i DK över påskhelgen. A1 ungdom till Rödspätte alternativt Kolding Kempa Cup i DK. A2 ungdom till Tyskland.  Utöver dessa cuper kan varje lag åka på fler cuper och vart de vill. Att spela cup utvecklar våra spelare. Ungdomssektionen fortsätter arbeta med cuper och Bosse Bengths kommer att vara cupansvarig i sektionen.

Klicka här för att ladda ner cupguiden

5. Håkan gjorde reklam för kommande utbildningsvecka och uppmanade ledarna att gå på föreläsningarna.

6. Gunilla Härnälv berättade att all närvarorapportering till kommunen för att få kommunbidrag kommer att ske via AHK’s hemsida. Så fort det är klart kommer info samt lösenord att delas ut.

7. Claes Frohm från Kempa tillika ungdomsledare i AHK, presenterade förslag på tränings set som våra ledare skall ha på sig när de tränar AHK ungdomar. Christer Mårtensson var mycket tydlig med att det inte är ok att ha på sig jeans shorts och hawaiiskjorta. Varje lag får två Kempa set. Om lagen har fler tränare kan det köpas till extra och då kan tränarna dela på kostnaden. Det efterfrågades en webshop på AHK’s hemsida med Kempa kläder så att man kan se vad som finns att köpa.

8. Under övrigt visade Magnus Sjöberg och Niklas Lagerström en hemsida med en stor mängd handbollsövningar att använda sig av. Det fanns uppvärmnings -konditions – passnings övningar, växlar mm mm. Rörelsemönster visades på en hel del av övningarna och Magnus och Niklas har testat sina P98’or att lära in en övning från Internet och sen gå ut och praktisera den och det funkade. Webbsidan heter: dragoerhb.dk Länken kommer att läggas in under ungdomssektionens hemsida.

Vid protokollet:
Gunilla Härnälv

Skrivet av Martin Johansson   
2011-09-08 09:38