teern

Fredrik Teern gör comeback i Alingsås HK

Alingsås HK får ett meriterat tillskott inför avslutningen av säsongen.

Nu står det klart att Fredrik Teern återvänder till laget och kommer att spela säsongen ut i AHK-tröjan.

Efter sju säsonger i Alingsås bestämde sig Fredrik Teern i augusti för att avsluta handbollskarriären, till en följd av att han ville ägna mer tid åt yrkes- och familjelivet.

Men nu är han tillbaka. Den 32-årige mittnian, som de två senaste åren blivit utsedd till Handbollsligans bästa försvarare, har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut.
– Förra säsongen fick ett väldigt abrupt slut vilket kändes väldigt tråkigt. Det passade inte där och då att skriva ett nytt kontrakt, men nu känns det väldigt roligt att få spela handboll igen, säger Teern.

AHK:s sportchef Christer Mårtensson kommenterar:
– När Fredrik nu kände att suget finns där och han känner att han kan få ihop det så är det mitt jobb att få till det. Givetvis en spelare som förstärker vår trupp och som kommer att göra allt för att få speltid och vara med och bidra till laget.

Fredrik Teern och tränare Mikael Franzén har förflutet sedan långt tillbaka i tiden. Båda två har HK Aranäs som moderklubb, och det var Franzén som lockade över försvarsbjässen till AHK 2013.

– Förra säsongen blev en avslutning som avslutades med guld då vi vann serien. Men en trotjänare i Fredrik Teern fick inte ett avslut med ett slutspel. Vi har under hela säsongen haft en dialog med Fredrik och pratat om att han vill tillbaka på handbollsplanen och få ett bra avslut. Nu när allt stämde med familj, arbete och att vi vill ge honom ett slutspel så är vi givetvis väldigt nöjda. Vi får in en hungrig Fredrik Teern som en extra kugge för att vi skall prestera bra i kommande slutspel, säger Mikael Franzén.

AHK:s klubbchef Julia Ryding berättar hur värvningen blivit möjlig, i ekonomiskt svåra tider:
– Tack vare partners som erbjuder sig att, trots tuffa tider, stötta i initiativ likt detta kan vi nu få se Fredrik i AHK-tröjan igen. Känns jättekul att partnerskap kan möjliggöra detta extraordinära tillskott.

Den här sejouren kommer det att bli ett nytt tröjnummer för Fredrik Teern. Istället för nummer 11, som han burit tidigare, blir det nu nummer 66 han spelar i.
Varför då? Jo, för att det är hans sjätte kontrakt. 6x11=66.

FAKTA

Namn: Fredrik Teern

Position: Mittnio

Född: 28 september 1988

Moderklubb: HK Aranäs

Kom till Alingsås HK: 2013

Facit i Handbollsligan 2019/20: 23 matcher, 30 mål, 36 assist, 22 utvisningar, utsedd till Handbollsligans bästa försvarare.

Aktuell: Klar för comeback och sin åttonde säsong i AHK.
Skrivet av Oskar Lindwall   
2021-02-25 15:22