Daniel_Blomgren_505Daniel Blomgren.

Daniel Blomgren stannar i AHK

Nyckelspelaren Daniel Blomgren har skrivit på ett nytt kontrakt och stannar därmed i Alingsås HK minst till sommaren 2023. 

– Det känns väldigt bra och jag känner att det är helt rätt miljö för mig att utvecklas vidare i, säger den 23-åriga vänsternian.

När Daniel Blomgren skrev på för Alingsås HK inför förra säsongen ledde han skytteligan i Handbollsligan, men en axeloperation med lång rehabilitering gjorde att den första säsongen i den blåa tröjan blev sönderryckt.

Den här säsongen har han också haft sin beskärda del av skador, men har också varit en nyckelspelare i Alingsås som är med och fajtas i toppen av Handbollsligan och om slutspelsplatserna i European League. 

Nu står det klart att han stannar i AHK i ytterligare minst två säsonger efter den här – och drömmen är att vara med och slåss om SM-guldet inför hemmapubliken. 

– Jag har inte fått uppleva den goa atmosfären som slutspel och ett fullsatt Estrad Alingsås ger. Det ser jag fram emot att göra de kommande tre vårarna, säger Blomgren som fostrades i Eskilstuna Guif men kom till AHK från Önnereds HK. 

Mikael Franzén, tränare i Alingsås HK, är nöjd över att få behålla en av de viktiga kuggarna. 

– Särskilt mot Montpellier visade Daniel att han håller hög internationell klass. Det är detta vi tror på och att vi är övertygade att Daniel kommer ta en stor roll hos Alingsås HK denna säsong och för två säsonger framöver.

Christer Mårtensson, sportchef:  

– Vi är jättenöjda med att Daniel stannar ytterligare minst två år. Han har mycket ogjort då han haft skadebekymmer till och ifrån, men han har ändå hunnit visa att hans högstanivå är mycket hög och att han tillhör en av ligans absolut bästa vänsternior.

2020-12-14 12:53