Niclas_Barud_505Niclas Barud. Foto: Bobby Bannister

Lagkaptenen tvingas till operation

Alingsås HK har drabbats av ännu ett tungt avbräck. Lagkaptenen Niclas Barud opereras på onsdag och blir borta i fyra till fem månader. 

Det var i bortamatchen mot OV Helsingborg för tre veckor sedan som det small till i Niclas Baruds vänsterfot i samband med att han skulle trycka ifrån. Nu har det visat sig att en sena i foten har gått av och därmed är det operation som gäller på onsdag. 

– Sedan blir det gips i sex veckor och runt tre månaders rehab efter det. Kanske kan jag spela i ett eventuellt slutspel, det är i alla fall målet men det är svårt att säga nu hur allt kommer att gå, säger 32-åringen som nu tvingas till sitt längsta skadeuppehåll i karriären. 

– Det är min första långtidsskada som senior, jag har tack och lov varit förskonad tidigare. 

Vad innebär det här för laget? 

– Att medelåldern sänks ytterligare. Först försvann Johan (Nilsson, korsbandsskadad) och nu jag. Det innebär att andra spelare får kliva fram och ta ansvar. Sen tycker jag att Pontus (Josefsson Säll) har gjort det väldigt bra. Det syns inte att han är 18 år, utan han går in och visar framfötterna. Och även Jacob (Lundahl) som har fått spela mer tar för sig på ett bra sätt. 

Tränaren Mikael Franzén:

– Oerhört tråkigt besked för Niclas som ett fram emot att bidra mycket både på och utanför planen. Ni får vi kämpa med näbbar och klor för att ta oss till slutspel och hoppas att rehabenheten går bra för Niclas så att han kan vara med och spela matcher i vår. 

2020-11-13 12:13