Uppstart_herr_nyhet_webb

Herrarna har startat säsongen

Under torsdag eftermiddag samlades herrlaget igen efter sommaruppehållet. På schemat stod tester i Estrad och på Hälsostudion. Mikael Franzén passade på att svara på några frågor kring lagets status.

Hur har våren och sommaren varit för spelare och ledare?

Den har varit lång, i varje fall försäsong ett där vi nog aldrig har haft en sådan lång period med fysträning. Sommaren har varit bra för oss alla tror jag med lite ledighet och egen träning.

Ni startar idag, vad gör ni på träningen och vad händer innan seriestarten borta mot IFK Skövde?

Vi startar upp med tester för att se vilken väg vi skall vandra fysiskt individuellt i augusti inför säsongsstarten. Vi är nöjda med vår fysiska status och skall nu försöka maximera varenda individ med Pontus Axells hjälp. Det blir spännande att se utvecklingen fysiskt på spelarna. När det gäller handboll har jag och Dennis Sandberg haft lite möten och vi kommer ha möten med spelare för att dra upp riktlinjer tillsammans. De riktlinjerna skall vi försöka använda oss av i de träningsmatcherna vi har inför starten.

Bara Svenska lag och från Västsverige i träningsmatchandet, hur tänker ni där?

Vi hade några bra förslag på träningsturneringar utomlands men vi valde bort dem på grund av all osäkerhet. Bättre att veta och lägga energi på en planering som håller vilket vi tror att den här kommer att göra. Sen känns det bra att vi inte reser så mycket utan försöker hålla oss till vår region. Förhoppningsvis så går det bättre och bättre för Sverige och Europa och att vi kan spela både i Sverige och Europa framåt hösten.

Inte många nya in i truppen hur har tankarna gått inför säsongen?

Nej det stämmer, vi är väldigt nöjda med de spelarna vi har samtidigt som vi inte kan riskera ekonomin och chansa på att ta in nya spelare i detta exceptionella läge som vi befinner oss i. Det har varit tydligt från klubben och det köper jag fullt ut. Men vi har en spännande trupp och som alltid när det gäller Alingsås HK så krävs det utveckling på många individer för att vi skall kunna vara med i toppen.

 

På vår Facebooksida finns ett längre bildsvep från uppstarten.

Uppstart_herr_05_webb

Uppstart_herr_09_webb

Uppstart_herr_25_webb

Uppstart_herr_27_webb

 

Skrivet av Martin Larsen   
2020-07-30 19:53