Niclas_Barud505Niclas Barud har skrivit på nytt kontrakt med AHK. 

Lagkaptenen stannar i Alingsås HK 

Det blir även en fjärde säsong i Alingsås HK för lagkaptenen, försvarsgeneralen och mittsexan Niclas Barud. 

– Jag tycker det är fantastiskt roligt att spela i det här laget och det känns som att vi har något bra på gång, så därför känns det extra roligt att fortsätta minst ett ett år till i AHK, säger 31-årigen. 

 

 

Sommaren 2017 anslöt Niclas Barud till Alingsås HK efter flera år utomlands i Danmark och Tyskland. Den förre VM-spelaren och landslagsmannen har varit en av AHK:s nyckelspelare och är sedan den här säsongen också lagkapten. 

 Kontraktet han skrev på när han han värvades från Bundesliga var på tre år och löper därmed ut till sommaren, men Barud kommer att spela i den blå tröjan även kommande säsong. Han och AHK är överens om ett nytt ettårskontrakt. 
 

– Jag har haft två och ett halvt bra år hittills i klubben och ser fram emot avslutningen av den här säsongen och så nu även nästa säsong. Vi har ett härligt och bra lag som vill och ska ligga med i toppen och vara med i diskussionerna när SM-guldet ska delas ut. Jag ska göra allt jag kan för att vi ska byta silvret mot guld, säger Barud. 
 

Mittsexan fostrades i HK Aranäs, liksom Mikael Franzén som sedan 2012 tränar Alingsås HK. 
 

– Niclas är lagkapten med stort hjärta för laget och lagets utveckling. Han är en viktig kugge och gör många saker som oftast inte syns i målprotokollet även om det ibland trillar in några mål. En klok spelare som gör såväl vårt försvars- som anfallsspel bättre och en ledare både på och bredvid banan. En viktig signering för att vi skall fortsätta vara med i toppen, säger Franzén. 

AHK:s sportchef Christer Mårtensson

– Vi har varit tydliga med att vi är jättenöjda med det Niclas gör på och utanför planen, för vårt kollektiv är han oerhört viktig. Det känns härligt att veta att han stannar i klubben även nästa säsong då vi som alltid siktar på att vara med i toppen och slåss om guldet. 

NICLAS BARUD
Tröjnummer: 26
Född: 22 mars 1988
Position: Mittsex
Längd/vikt: 196 cm/102 kg
Moderklubb: HK Aranäs
Kom till Alingsås: 2017
Landskamper: 48 A (20 mål) och 55 U (119)
Facit i Handbollsligan 2019/20: 15 matcher/24 mål

Skrivet av Daniel Vandor   
2019-12-06 17:10