Helander_Lindberg505

Samuel Lindberg och Benjamin Helander har skrivit nya avtal med AHK. Foto: Bobby Bannister

Lindberg och Helander förlänger med AHK

Två snabbfotade artister, publikfavoriter och 21-åriga måltjuvar stannar i Alingsås HK. Såväl högersexan Samuel Lindberg som vänsterditon Benjamin Helander har skrivit på för Handbollsligans serieledare till och med våren 2022. 

Säsongen har nyligen dragit igång, men Alingsås HK är sin vana trogen med att bygga långsiktigt. Två nyckelspelare har nu signerat nya kontrakt som gör att de kommer att dra på dig den blåa tröjan även kommande två säsonger. 

Det handlar om kantspelarna Samuel Lindberg och Benjamin Helander, som båda har flera år i klubben bakom sig. 

Lindberg gör sin fjärde säsong i Handbollsligan och har vuxit ut till en publikfavorit i Estrad Alingsås genom sina känsloyttringar och många mål.

– Jag är jätteglad att AHK tidigt visade att de ville förlänga med mig och det var ömsesidigt. Jag är inte färdig i min utveckling och jag tycker att det här är den bästa miljön för mig att fortsätta utvecklas i, säger han. 

Helander kom 2014 från hemlandet Finland för att gå gymnasiet i Alingsås och efter ett års militärtjänstgöring återvände han sedan till klubben inför förra säsongen. Även han drar ner stora jubel från publiken med sin fart, teknik och många mål. 

– AHK är en riktigt bra klubb och jag har alla möjligheter att fortsätta att utvecklas här. Jag behöver fler minuter, matcher och säsonger i Handbollsligan för att bli än bättre handbollsspelare och då är Alingsås HK den perfekta klubben, säger han. 

Mikael Franzén, tränare i AHK: 

– Både Samuel och Benjamin betyder mycket för oss. Det är två unga spelare som ständigt vill utvecklas – och också gör det. De har förutsättningar för att växa ut till de bästa spelarna på respektive position i Handbollsligan och det känns bra att de vill kämpa för att AHK även i fortsättningen ska vara ett topplag i Sverige. 

Christer Mårtensson, klubbchef: 

– Samuel gör sitt fjärde år i klubben, Benjamin sitt femte och att de båda 
i ett tidigt skede signalerat att de gärna vill stanna ytterligare minst två år visar att vi är en attraktiv klubb där spelare kan trivas och utvecklas. De kommer att vara fortsatta viktiga pusselbitar i vårt lagbygge. 

SAMUEL LINDBERG
Tröjnummer: 4
Född: 19 februari 1998

Position: Högersex
Längd/vikt: 178 cm/78 kg
Moderklubb: IK Sävehof
Nationalitet: Svensk
Landskamper: 22 U
Kom till Alingsås HK: 2016
Facit i Handbollsligan 2019/20: 7 matcher/21 mål

BENJAMIN HELANDER
Tröjnummer: 13
Född: 28 september 1998

Position: Vänstersex
Längd/vikt: 179 cm/77 kg
Moderklubb: BK-46
Nationalitet: Finsk
Landskamper: 5 A, 35 U
Kom till Alingsås HK: 2014
Facit i Handbollsligan 2019/20: 7 matcher/18 mål

2019-10-09 15:15