larlingar505Alexander Wedin, Kenan Omerovic och Isak Hane. 

Tre juniorer får lärlingskontrakt med elitlaget

Alexander Wedin, Kenan Omerovic och Isak Hane har skrivit på lärlingskontrakt med Alingsås HK till kommande säsong. 

– Tre talangfulla spelare som vi tror kan utvecklas ytterligare i vår elitverksamhet, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson. 

Samtidigt som elitlaget förbereder sig för SM-finalserien mot Sävehof som drar igång i morgon pågår arbetet med nästa säsongs trupp. Nu står det klart att tre spelare får lärlingskontrakt med elitlaget när de nu lämnar juniortiden bakom sig. 

Isak Hane och Kenan Omerovic kom till Alingsås HK och handbollsgymnasiet 2016 medan Alexander Wedin är en egen produkt som började spela i klubben som sjuåring 2007. 

– Men jag var nog inte ens ett år gammal när jag var på mina första matcher i Nolhagahallen, säger Wedin, som debuterade i elitlaget i i den första semifinalen borta mot IFK Kristianstad. 

– Vi kallar honom för Kristianstaddödaren, det finns inte många svenska spelare som är obesegrad i den arenan, säger Mattias Flodman, assisterande tränare i elitlaget och huvudansvarig för farmarlaget HP Alingsås som nästa säsong kommer att spela i division ett. 

– Det här är tre killar som har tagit olika vägar till där de är i dag. Kenan har haft en jämn utveckling under sina år i klubben medan Isak och Alexander har tagit stora kliv den här säsongen. De har gjort det bra både i juniorlaget och i HP och vi tror att de har stora chanser att utvecklas ännu mer. Framför allt ser vi dem som nyckelspelare i HP nästa säsong och de kommer att få möjlighet att träna med elitlaget och vara beredda där, säger Flodman.

Värmlänningen Hane, en högersexa som har hög avslutningsprocent och är vass i kontringsspelet, har varit med i tre av matcherna i Handbollsligan den här säsongen. 

– Det var lite chockerande första gången jag blev uppkallad, men det kändes rätt och jag jag vill så klart vara med fler gånger. Det känns helt rätt att skriva på det här kontraktet, säger han. 

Omerovic, en vinnarskalle med mycket energi, började spela handboll i Jönköpingsklubben IF Hallby och kom från Borås HK 84 för tre år sedan. 

– Jag flyttade från Borås för att jag ville satsa på handbollen och målet då var att på sikt få ett lärlingskontrakt, så det känns jättekul, säger han. 

Wedin, son till den tidigare AHK-profilen och elitspelaren Mikael: 

– Handbollen och AHK har varit en del av mitt liv sedan jag föddes och min dröm har alltid varit att få spela i elitlaget. 

AHK:s klubbchef Christer Mårtensson: 

– Isak, Kenan och Alexander har visat att de har rätt inställning och har haft en fin utveckling under säsongen. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda dem den här möjligheten då vi tror mycket på dem. 

ISAK HANE
Född: 21 juli 2000
Position: Högersex
Längd/vikt: 184 cm/82 kg
Moderklubb: IFK Kristinehamn
Kom till AHK: 2016

ALEXANDER WEDIN
Född: 21 januari 2000
Position: Vänstersex
Längd/vikt: 184 cm/85 kg
Moderklubb: Alingsås HK

KENAN OMEROVIC
Född: 26 november 2000
Position: Målvakt
Längd/vikt: 187 cm/90 kg
Moderklubb: IF Hallby
Övriga klubbar: IK Cyrus, Borås HK 84

2019-05-17 10:07