ostergren

Jonathan Östergren får lärlingskontrakt

Den unga mittnian Jonathan Östergren kommer få chansen att känna sig för med Alingsås HK:s a-lag kommande säsong.
– Det kändes jätteroligt när jag fick frågan, säger den 19-årige Alingsåskillen. 


19-årige Jonathan Östergren har visat framfötterna ordentligt under säsongen med HP Alingsås i division II och till kommande säsong har han skrivit på ett lärlingskontrakt över en säsong med a-laget.
– Det här är något vi pratat om ett tag så när jag väl fick frågan kändes det jätteroligt. Nu när jag går ut gymnasiet har jag funderat över om jag ska plugga vidare eller jobba i kombination med handbollen och nu blir det att hitta ett jobb och köra hårt med handbollen, säger Östergren som beskriver sig som spelare med följande ord:
– Jag skulle se mig som ganska genombrottssäker och spelskicklig, en klassisk mittnia kan man säga.
53 mål blev det i utvecklingslaget HP Alingsås den gångna säsongen och Östergren ser en ännu större roll där till kommande säsong.
– Lärlingskontraktet är över en säsong och det innebär att jag kommer få vara med och träna med a-laget då och då för att sedan utvärdera min prestation. Huvudsakligen är det HP som gäller, och fylla ut i a-laget när det skulle behövas.

MIKAEL FRANZÈN, TRÄNARE: "Truppen är nu stängd med en egen produkt som får chansen i vår a-lagsmiljö, vilket känns bra. Vi hoppas att Jonathan genom detta kan ta fortsatta kliv i sin utveckling."

CHRISTER MÅRTENSSON, KLUBBCHEF: "Det är roligt att ge en spelare som Jonathan chansen att känna sig för med vårt elitlag. Han är en spännande ung spelare från stan som ska bli kul att följa i framtiden."
2018-05-17 12:51