Larsson_Fredrik_140209Fredrik "Bedda" Larsson har skrivit på för tre år med AHK. Foto: Daniel Vandor

Fredrik Larsson klar för Alingsås HK

Alingsås HK förstärker laget ytterligare inför kommande säsong och har gjort klart med den förre lands­lagsspelaren Fredrik Larsson. 29-åringen återvänder hem till Sverige efter en och en halv säsong som proffs i Bundesligalaget Gummersbach.

På meritlistan finns också VM- och EM-spel, Champions League-spel, proffsspel i Spanien och fyra SM-guld. Larsson har skrivit på ett kontrakt som gäller de kommande tre säsongerna, det vill säga till och med våren 2017.

– Ända sedan första kontakten har jag fått ett väldigt proffsigt bemötande och ingen annan klubb var i närheten av att kunna presentera en lika bra helhetslösning. Det är en sak om man är ensam, men när man har familj är det många pusselbitar som behöver falla på plats och när det gjorde det så snabbt här så var det inget svårt val. Det ska bli otroligt roligt att komma till Alingsås och vara en del i den utveckling som klubben gör. Det har alltid varit tuffa matcher mot Alingsås och jag ser fram emot att spela inför den fantastiska publik som finns här, säger Larsson.

– Fredrik har hela tiden varit vårt förstaval sedan vi beslutade oss för att värva en färdig stjärnspelare och det känns fantastiskt bra att han valt att spela för oss. Det är en fantastisk handbollsspelare som kommer att tillföra både rutin och spets till ett lag som redan nu är med och slåss i toppen. Det här är en stor värvning för AHK och den hade inte varit möjlig utan det stöd och engagemang vi får från våra sponsorer och supportrar. Till exempel har Handbollens vänner  engegerat sig i den här värvningen och det är vi så klart väldigt tacksamma för, säger AHK:s  klubbchef Christer Mårtensson.

Tränaren Mikael Franzén:

– Fredrik Larsson vet hur man vinner SM-guld och har många internationella meriter. Kort och gott är det en spelare som kan tillföra mycket kunskap till vår trupp, både på och vid sidan av planen. Det är en spelare som är mycket kompetent och mångsidig både framåt och bakåt. Hans spelstil är som klippt och skuren för att passa in i Alingsås spel och i vår ambition att fortsätta utvecklas och vara med och slåss med övriga om topplaceringar även de kommande säsongerna.

Namn: Fredrik Larsson
Född:
14 april 1984
Position:
Vänsternia/mittnia
Klubbar:
HK Country (–00), IFK Skövde (00–04), Ystads IF (04–05), Hammarby IF (05–09), BM Aragon Zaragoza, Spanien (09–11), IK Sävehof (11–12), Vfl Gummersbach, Tyskland (12–14), Alingsås HK (14–).
Meriter:
SM-guld fyra gånger, 36 A-landskamper, spel i VM, EM, Champions League och EHF-cupen.

Skrivet av Daniel Vandor   
2014-03-14 12:14