Jimmie om DJ säsongen 11/12

Nio segrar, och 6 förluster och en andraplats i tabellen. Det är damjuniorernas facit när serien 2011/2012 är avslutad. Vi tog ett snack med tränare Jimmie Johansson.

DJ Norra gruppen blev ju bara 6 lag och ni tränare kom överens om att köra 3 möten per lag. Det gav 15 matcher i serien. Hur tycker du det fungerade?

- Upplägget fungerade och det var en bra kompromiss men det skulle varit bra med lite flera matcher. Man kunde kanske slått ihop serien med DJ södra eftersom dom bara var 4 lag så hade vi fått en 10-lags serie.

Hur ser du på säsongen 2011/12 i stort?

- Väldigt bra. Fungerat bra med juniorer och damer i samma träningsgrupp. Har gett en enorm utveckling. Flera av spelarna tycker även själva att dom utvecklats tack var detta upplägg. Nu finns det en stomme av juniortjejer som har en bra nivå för juniorhandboll nästa säsong.

Hur ser du på tabellpositionen och motståndet?

- Tabellpositionen är bra. Motståndet har varit ojämnt. Samma lag har haft väldigt olika uppställningar från match till match. Men andraplatsen är inte tagen p.g.a. dåligt motstånd utan är väldigt välförtjänt.

Vad i spelet har fungerat bra?

- Framförallt har försvarsspelet fungerat väldigt bra. Anfallsspelet har börjat komma men eftersom man tränat med damlaget så har Torbjörn satt sin prägel och fört in mycket nytt i anfallsspel som måste fortsätta att utvecklas.

Finns det något som du hoppas ska fungera bättre 2012/13?

- Utveckla anfallsspelet. Spelarna måste individuellt bli bättre på anfallsspelet. Jag vill även ha bättre tempo i spelvändningarna och bättre tryck i andrafasen. Vi behöver också utveckla det individuella försvarsspelet.

Några spelare som du vill lyfta fram?

- Alla spelare har utvecklats mycket under säsongen. Dom som man kan lyfta fram är Karin Majqvist som haft en mycket stor utveckling och Annie Petersson som utvecklat sitt spel och även gjorde en bra insats i Damkvalet.

Hur ser du i övrigt på säsongen 2012/2013. Är truppen tillräcklig?

- Vi har 31 potentiella spelare i juniortruppen. Vissa av dom kommer kanske att bli ordinarie i damlaget. Men det är ett angenämt bekymmer att ihop med övriga i tränar/ledarstaben för Dam/DJ sätta ihop lagen. Om vi kan behålla största delen av truppen så kan det vara aktuellt med två juniorlag. Men som sagt det får vi utvärdera i det arbete med lagsammansättningar som stundar.

Skrivet av Jan Nilsson   
2012-04-21 12:47