Inside_AHK_Dam_trnare
Amanda Forsberg Vallin och Janne Lindfeldt på AHK-dagen

Amanda Forsberg Vallin ny damtränare

Från starten av nästa säsong tar Amanda Forsberg Vallin steget från rollen som assisterande tränare i Kungälvs HK till uppdraget som huvudansvarig för Alingsås damlag. Kontraktet är skrivet på två år och som assisterande tränare får hon nuvarande huvudtränaren Janne Lindfeldt.

Eskilstunabördiga Amanda Forsberg Vallin, 33, fick sin handbollsfostran i Gökstens BK och gick därefter vidare till Eskilstuna DEH i Elitserien och sedermera Guifs Allsvenska damlag. Karriären gick vidare med tränaruppdrag för HP Warta i division två och sedan i Sävehofs Akademi och A-flicksverksamhet. Den här säsongen är Amanda assisterande tränare till Hamed Khazrai i Kungälvs SHE-lag. Nu blir hon huvudansvarig i division ett.

– Ett uppdrag som huvudtränare var målet för nästa steg i min utveckling och Alingsås presenterade en bra målsättning för damverksamheten som motiverade mig att skriva på. Jag har fått ett väldigt professionellt intryck av föreningen och resurserna som finns för att ta nästa steg med damlaget. Dessutom är känslan i föreningen familjär och Alingsås är en handbollsstad med mycket publik på matcherna, vilket också lockar mig, säger Amanda.

Huruvida damernas seriespel återupptas den här säsongen är fortfarande oklart men Amanda har kunnat se de fem matcher som spelades innan serien pausades.

– Det är en trupp som visar bra energi och attityd, och där alla är med och bidrar, säger hon.

Nuvarande tränare Janne Lindfeldt har den här säsongen varit ensam som tränare, med god stöttning från övriga staben. Även han skriver på för två år men tar nu rollen som assisterande tränare.

– Det här är ett naturligt steg i hur vi ska utveckla damverksamheten i Alingsås. Amanda kommer in med energi, ungdomlighet och ett delvis modernare sätt att tänka handboll. Vi brinner båda för ledarskapsfrågor och tillsammans med övriga teamet ska vi ge seniorverksamheten ytterligare en dimension.

Förutom Lindfeldt kommer även målvaktstränaren Patrik "Kocken" Karlsson och fysansvarige Pontus Axell fortsatt ingå i ledarstaben, som ska kompletteras med en lagledare. Vad gäller spelartruppen så har femton spelare kontrakt över nästa säsong och målet är att utöka den med ett par namn.

– Vi är väldigt nöjda med organisationen kring damlaget och med rekryteringen av Amanda får vi in en ambitiös tränare med höga mål. Hon kommer att tillföra mycket och även ha fördelen av en redan stark och sammansvetsad stab. Det blir nytt och kontinuitet på samma gång, säger sportchef Christer Mårtensson.

Skrivet av Martin Larsen   
2021-01-30 10:15