Marion_Malmo_webbFoto: Bildbyrån

Förlust mot S-hof

Alingsås bjöd S-hof bra motstånd i en halvlek men i den andra akten kunde gästerna dra ifrån till en bekväm seger där halvtidsställningen 9-11 blev till 16-23.

Inledningen av matchen var stark för Alingsås del och fullpoängaren S-hof hade vissa problem att få in bollen bakom Sofia Sandberg i hemmamålet. Dock lyckades inte heller Alingsås göra så många mål och första kvarten var därför jämn och målsnål. Alingsås var ändå laget som för det mesta var något mål före och med fem minuter kvar av halvleken var ledningen 9-7. Dessvärre kunde S-hof avsluta halvleken starkt med fyra raka mål och en tvåmålsledning i paus.

- Tyvärr tappar vi sista fem men vi kände ändå att vi var med i matchen i halvtid och hade fortsatt tro på oss själva. Tvyärr får vi en tidig tvåa i andra halvken som får oss att tappa modet lite granna, säger tränare Janne Lindfeldt.

Utvisningen 24 sekunder in i halvleken till trots hängde Alingsås med till 12-13 men en ny utvisning efter åtta minuter gav S-hof en välbehövlig möjlighet att rycka. Långsamt växte gästernas ledning och som mest skiljde åtta mål vid 12-20. 

- Mittendelen av andra halvlek var inte bra men sista tio presterar vi bra igen. Efter matchen var vi alla överens om att vi producerar för få mål för att kunna vinna idag, säger Lindfeldt.

16-23 blev slutresultatet vilket innebär att Alingsås står kvar på två poäng efter fyra matcher. Laget kan ändå ta med sig att S-hofs segermarginal  var den minsta hittills, och Partillelaget är således utan poängförlust i serien. Till bästa spelare i gästerna utsågs SHE-meriterade Kajsa Lindberg Blohm och i hemmalaget gick priset till Maria Rundcrantz. 


Alingsås HK - HK S-hof  16 - 23 (9-11)

Mål AHK: Maria Rundcrantz 4, Linnea Lindfeldt 4, Elin Aurell 3, Liza Krantz, Elin Egeberg, Marion Lindström, Elle Månriddare, Moa Solefors


Utvisningar

AHK: 4
S-hof: 1

Straffar

AHK: 0
S-hof: 3/3

Skrivet av Martin Larsen   
2020-10-17 18:46