Marion_webb

Marion Lindström till Alingsås

Alingsås värvar den SHE-meriterade vänstersexan Marion Lindström från Önnereds HK. Lindström har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben.

Det blir Marion Lindström, 20, som tillsammans med Lisa Tyre bildar duo på vänstersex i Alingsås nästa säsong, Lindström, som har Sävehof som moderklubb, provtränade med Alingsås redan inför förra säsongen men valde sedan en säsong med Önnered där det blev en plats i SHE-truppen i samtliga av lagets 22 matcher. Bakom mer rutinerade Maria Sundin blev det spel i sex av matcherna och ett första SHE-mål i bortamatchen mot GT Söder. Desto mer spel, och fler mål, blev det under säsongen med Önnereds farmarlag i division ett. Önnerediterna slutade jumboplatsen i division ett södra men då tre lag dragit sig ur serien stannar laget kvar i ettan och Lindström får därmed möta sina gamla lagkamrater nästa säsong.

– Jag gillar att kontra och att utmana min spelare och tror att Alingsås fartfyllda spel passar mig bra. Jag har hört gott om Alingsås och klubbens ambitioner är höga. Jag hoppas kunna konkurrera om mycket speltid och att vi når en framskjuten tabellplacering, säger Lindström.

JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: "En explosiv förstafasspelare som kommer att tillföra mycket på vänstersex. Dessutom en ödmjuk tjej som kommer passa bra in i gruppen".

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Ytterligare en viktig pusselbit i vårat lagbygge. I Marion får vi en fartfylld och målmedveten kantspelare som kommer att spetsa laget ännu mer".

Skrivet av Martin Larsen   
2020-05-06 09:51