Tre_nya_div1_webb

Tre nya namn i damlaget

Kontraktsförlängningarna i damlaget har duggat tätt det senaste och nu kan vi även presentera tre starka nyförvärv i form av mittsexan Moa Solefors, niometaren Elin Egeberg, och vänsterhänta Emma Tolinsson som spelar både på nio meter och på kanten.

Med adderingen av en tvåvägsspelande mittsexa, en niometare med näsa för mål och en fartfylld vänsterhänt spelare så börjar damlagets trupp inför återkomsten till division ett nu närma sig komplett.

Mittsexan Moa Solefors, 22, är skolad i Sävehof men ansluter från HK Aranäs där hon i farmarlaget Fjärås stötte på Alingsås under uppflyttningsserien, men hon har även spelat med a-laget i Allsvenskan. En rörlig mittsexa med bra spelförståelse.

– Alingsås är en bra förening med proffsig verksamhet. Det har känts bra med både tränare och spelare och jag ser fram emot att bli en etablerad spelare i laget. Jag hoppas att vi ska kunna konkurrera högt upp i tabellen, säger Moa.

JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: "En ambitiös och välskolad mittsexa med bra vilja och hög träningsmoral som med sin allsvenska rutin kommer tillföra ytterligare en dimension i vårat mittsexspel."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Moa kommer komplettera unga Amanda Johansson och rutinerade Johanna Rist på ett väldigt bra sätt och vi har nu en fortsatt fin uppställning på mittsex.


Elin Egeberg, 19, värvas från Kungälv där hon under säsongen öst in mål för Backa/Kungälv i division ett. 48 mål på elva matcher blev det för niometaren som har skottet som sin främsta styrka.

– Jag har alltid hört gott om Alingsås och det blir spännande att vara en del av deras damsatsning. Kungälv har gett mig en bra skolning som jag nu vill bygga vidare på med en ny utmaning, där både jag själv och laget ska utvecklas så mycket som möjligt, säger Elin.

JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: "En stor talang som gjort mycket mål trots en del skador. Har en del rehab kvar men vi kommer garanterat att se mycket av henne i Alingsås under nästa säsong."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Elin är en allround niometare och tvåvägsspelare som kommer bidra mycket i vår strävan att etablera oss i division ett och i en vidare satsning mot Allsvenskan."


Emma Tolinsson, 20, har även hon stött på Alingsås under säsongen då hon spelat med Baltichov. En målgörare med fart som spelar både på högernio och på högersex.

– Alingsås spelar på ett sätt som tilltalar mig vilket har stor del i att jag väljer att byta klubb till nästa säsong. Jag gillar att spela i högt tempo med tryck både i första och andra fas. Alingsås har hög ambition och tydliga mål, och en bra trupp som jag tror kan utvecklas ännu mer nästa säsong, säger Emma.

JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: "En spännande spelare som kommer bli viktig för oss men som vi även kommer att kunna utveckla i sitt spel på högersidan."

CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Vi har haft ögonen på Emma ett tag och är glada att hon nu väljer att spela för oss. Hon kommer passa perfekt in i vårat lagbygge."

Alingsås HK:s damlag har nu 16 kontrakterade spelare inför nästa säsong men truppen kan komma att utökas ytterligare. Framförallt är det på vänsterkanten som det finns plats för ytterligare ett eventuellt nyförvärv.
Skrivet av Martin Larsen   
2020-04-16 19:24