Emilia_2020_webb

Ny säsong för Emilia Eriksson i Alingsås

Målvakten Emilia Eriksson, 19, har skrivit på för ytterligare en säsong i Alingsås HK. Emilia anslöt till Alingsås från Sävehof inför säsongen och följer nu med laget upp i division ett.

Emilia Eriksson kommer ursprungligen från Sikeå SK i Robertsfors och spelade både juniorhandboll och division ett med Sävehof innan hon värvades till Alingsås. Emilia är en lång målvakt som haft en bra utveckling under säsongen där hon kompletterat Sofia Sandberg. Emilia och Sofia blir även det målvaktspar som vaktar målet i division ett, med uppbackning från yngre förmågor inom föreningen. 

– Förra säsongen jobbade jag mycket med både det mentala och det fysiska och det gav resultat i slutet av säsongen. Nu vill jag vara med på Alingsås fortsatta resa där truppens gemenskap och ambition gör att vi kan nå de mål vi satt upp, säger Emilia.JANNE LINDFELDT, TRÄNARE: "Emila har fått bra hjälp med en efterhängsen skada och har sedan vuxit under säsongen. Tillsammans med målvaktstränare Patrik "Kocken" Karlsson kommer hon att fortsätta utvecklas."


CHRISTER MÅRTENSSON, SPORTCHEF: "Emilia har tagit stora kliv i år och vi tror mycket på henne. Hon kompletterar Sofia Sandberg på ett bra sätt och vi är glada över att ha detta målvaktspar med oss upp i division ett."

Skrivet av Martin Larsen   
2020-04-14 16:27