Rist_pr_webb

Johanna Rist fortsätter i damlaget

Nästa säsong spelar Alingsås damlag i division ett och med på resan tar vi en viktig tvåvägsspelare och pådrivare i form av Johanna Rist, som förlängt sitt kontrakt över nästa säsong.

Mittsexan Johanna Rist, 36, kom till Alingsås från Kungälv 2013 och har sedan dess spelat med damlaget. Med sina sju säsonger i föreningen är Johanna därmed truppens veteran men är trots det, eller kanske tack vare det, en av spelarna som tillför mest attityd och kämpaanda i truppen.

– Säsongen som gick har varit den roligaste på många år och vi kunde äntligen knyta ihop säcken och få till en helhet som saknats tidigare. Hela truppen strävar åt samma håll och kollektivet, där alla är lika viktiga, har varit vår störtsta styrka. För egen del har jag fått mycket förtroende vilket såklart får en att växa som spelare. Det kändes självklart att fortsätta vara en del av detta fantastiska lag, säger Johanna Rist, som svarat för över 150 mål under sina säsonger i Alingsås.

Tränare Janne Lindfeldt är givetvis glad över att hans försvarsgeneral spelar en säsong till.

– Johannas rutin ger henne en stor spelförståelse och en utpräglat kollektiv anda. Hon är oerhört viktig i vår defensiv där hon hållit ihop mittförsvaret under säsongen. Dessutom träningsvillig och lojal, säger han om Rist.

Klubbchef Christer Mårtensson;

– Johanna är en viktig tvåvägsspelare med massor av energi och rutin som kommer bli än viktigare för oss när vi nu tar klivet upp i division ett.

Skrivet av Martin Larsen   
2020-03-16 12:32