Linnea_webb
Linnea Lindfeldt gjorde nio mål i säsongens sista match.

Damlaget avslutade med seger 

Inför tomma läktare avslutade damlaget säsongen. Avancemanget var redan säkrat och Fjärås hade allt att spela för men ändå var det Alingsås om avgick med segern, 28-26 (12-10)

Som bekant säkrade Alingsås platsen i division ett redan i förra omgången och kvällens match var mest en formalitet, men behövde genomföras i och med att Fjärås var inblandade i striden om en kvalplats. 

Trots Fjärås förmodade större motivation och att Alingsås möjligen var lite mätta inför sista omgången så förde hemmalaget matchen, i stort sett, från start till mål. Efter nio minuter var ställningen 7-4 och senare 9-5 efter arton minuter. Vanan trogen spred Alingsås målskyttet och sju olika målskyttar stod för de nio målen. Därefter hade Fjärås sin bästa period i den första halvleken. Kungsbackalaget reducerade till 10-9, men fick ändå se Alingsås gå till halvtidsledning 12-10.

Fem minuter in i den andra halvleken skulle dock Fjärås vara ikapp, vid ställningen 14-14. Två mål från vardera lagen gav 16-16 innan Alingsås återigen tog tag i matchen, ryckte till 21-17 och avgjorde tillställningen. Med tre minuter kvar ledde Alingsås med fem mål men Fjärås tilläts göra matchens tre sista mål, och slutligen 28-26.

En lite bättre avslutning hade givit Alingsås seriesegern. Nu vann istället KvIK Sport, ett plusmål bättre än Alingsås. De inbördes placeringarna är dock av akademisk betydelse då båda lagen avancerar till ettan. Fjärås förlust gjorde att Skara U tog den sista kvalplatsen och Stenungsund slutade trea, trots avslutande förlust mot KvIK.


Alingsås HK - Fjärås HK  28 - 26 (12-10)

Mål AHK: Linnea Lindfeldt 9 (2), Elle Månriddare 7, Josefine Tempsch 5,  Moa Thelin 3, Liza Krantz 3, Johanna Rist


Utvisningar

AHK: 5
FHK: 1


Straffar

AHK: 2/2
FHK: 2/3

Skrivet av Martin Larsen   
2020-03-14 19:37