Segerdans_webb

Damlaget klara för division ett

Seger 21-19 (10-6) borta mot KvIK Sport innebär att Alingsås är klara för spel i ettan nästa säsong. 

Förutsättningarna inför kvällens match i Valhalla var solklara. En poäng mot redan uppflyttningsklara KvIK Sport skulle innebära att Alingsås återigen fick kliva upp i division ett efter flera säsonger i division två.

KvIK hade försvisso bara äran att spela för men ville inte ge Alingsås någon enkel resa mot avancemang. KvIK var aldrig i ledning men höll matchen jämn under de första tio minuterna, då ställningen var 5-5. Därefter följde en period där gästerna var klart bättre. Alingsås gjorde fem raka mål, varav fyra från Linnea Lindfeldt, och ryckte till 10-5 trots en utvisning under perioden.

- Vi var taggade och laddade inför kvällens uppgift. Både spelarna på planen och de som tvingades sitta på läktaren. Vi startade lite nervöst men hittade snart en trygghet, mycket tack vare Sofia Sandbergs målvaktsspel, säger tränare Janne Lindfeldt.

Hemmalaget gjorde första halvleks sista mål men Alingsås gjorde tre av de fyra första i den andra akten vilket gav en sexmålsledning efter 35 minuter. En utvisning och tre raka hemmamål skapade dock ny nerv i matchen.

- Det smög sig in en nervositet i mitten av andra halvlek som gjorde att ledningen krympte men vi tog en timeout och fick stopp på deras flyt, säger Lindfeldt.

Alingsås höll sedan en två-tremålsledning under den andra halvleken, med undantag för ett tillfälle då ledningen var nere i 18-17. Josefine Tempsch tänkte dock inte låta division ett-platsen glida Alingsås ur händerna. Lagets sena nyförvärv gjorde under tolv minuter sex av Alingsås sista sju mål och var högst bidragande till att segersifforna kunde skrivas till 21-19 och att platsen i division ett därmed är säkrad med en match kvar att spela.

- Det är med stolthet och respekt jag konstaterar att vi nådde det mål vi tillsammans satte upp innan säsongen. Tjejerna har skapat en oerhört lojal träningskultur och varit högst delaktiga i det spel vi skapat. Gruppen har växt på många plan under säsongen men den absoluta styrkan har varit bredden som gjort att någon alltid varit beredd att fylla luckan när en annan spelare saknats. Vi har helt enkelt blivit ett riktigt bra kollektiv, säger Janne Lindfeldt om säsongen som helhet.

Alingsås har under säsongen, när en match återstår, spelat nitton matcher och vunnit sexton av dessa. Ett facit som givetvis gör laget värdigt sin plats i division ett säsongen 2020-21.

 

KvIK Sport - Alingsås HK  19 - 21 (6-10)

Mål AHK: Josefine Tempsch 6, Linnea Lindfeldt 6 (1), Elle Månriddare 4, Moa Thelin 3, Liza Krantz, Johana Rist


Utvisningar

KvIK:1
AHK: 4


Straffar

KvIK: 2/2
AHK: 1/1

 


Skrivet av Martin Larsen   
2020-03-10 21:30