Tyre_1920_webb
Lisa Tyre gjorde sju mål i den viktiga matchen mot Stenungsund.

Damlaget mycket nära ettan

Alingsås besegrade Stenungsund 26-23 (13-10) och skapade på så sätt en lucka på fyra poäng ner till dagens motståndare inför de två avslutande omgångarna. Med tanke på att Alingsås dessutom har bra mycket bättre målskillnad än jagande lag så ska det nu mycket till om division ett-platsen ska glida Alingsås ur händerna.

Stenungsund följde med Alingsås upp från höstserien och lagen hade därför möts tre gånger inför dagens match. Vid samtliga tillfällen avgick Alingsås med segern och det skulle inte bli ändring på det idag.

Alingsås startade bäst och främst var det Lisa Tyre som målade från sin vänsterkant. Tre av Alingsås första sju mål kom från Tyre vilket gav 7-4 efter tio minuter. Stenungsund kunde reducera på en straffretur men ytterligare två hemmamål gav 9-5 och det började kännas som att Alingsås skulle ordna den fjärde raka segern mot Stenungsund. Två missade straffkast och en utvisning skulle dock ge gästerna ett liten chans att ta sig tillbaka i matchen. Reducering till 11-10 kom också men Alingsås orkade ta tillbaka kommandot och gick till vila i ledning 13-10.

- Vi kom ut riktigt bestämda idag malde sakta på enligt plan, säger tränare Janne Lindfeldt.

Malandet fick ordentlig utdelning i början av den andra halvleken när Alingsås på bara fem minuter ryckte till en sexmålsledning. Bland annat tack vare tre mål från Elle Månriddare. Ledningen hölls i och växte till 23-16 med knappa kvarten kvar av matchen. Till synes avgjort men Stenungsund satte in en sista stöt.

- Vi slappnade av lite och bjöd in dem i matchen igen men det blev aldrig riktigt spännande. Vi återgick till ursprungsplanen och löste uppgiften, säger Lindfeldt.

Stenungsund gjorde 7-2 på elva minuter och var så nära som 25-23 med dryga minuten kvar. Liza Krantz spikade dock slutresultatet 26-23 med sitt femte mål för kvällen och Alingsås kunde fira segern i denna viktiga fyrapoängsmatch.

- Bra samarbete mellan vänsternio och vänstersex idag. Sofia var bra i målet och Emilia avlöste på ett bra sätt på straffkasten. Dessutom ett bra publikstöd vilket fick oss att känna en trygghet, summerar Lindfeldt.

Dagens resultat, där Fjärås även besegrade Skara, innebär att Alingsås har fyra poäng och 26 plusmål tillgodo på Stenungsund inför de två sista matcherna. En vunnen poäng för Alingsås, eller förlorad dito för Stenungsund gör alltså Alingsås klara för division ett nästa säsong. De 26 plusmålen borde dock räcka även om resultaten inte skulle gå Alingsås väg.

För Alingsås del återstår KvIK Sport borta, som bör säkra seriesegern mot jumbon HB 78 i morgon, och Fjärås hemma i sista omgången. Stenungsund ska möta Skara och KvIK Sport.


Alingsås HK - Stenungsunds HF  26 - 23 (13-10)

Mål AHK: Lisa Tyre 7, Liza Krantz 5, Elle Månriddare 5, Josefin Ewerman 3, Linnéa Lindfeldt 3 (1), Johanna Rist, Josefine Tempsch, Emelie Savolahti


Utvisningar

AHK: 1
SHF: 2

Straffar

AHK: 1/3
SHF: 3/5

Publik: 437

Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-29 18:50