Allm02_webb

Platt fall i Skara

Damlaget kunde inte rubba formstarka Skara U på bortaplan. Anförda av sina SHE-meriterade spelare vann hemmalaget 28-21 (16-10).

Vardagsmatcher tillhör inte vanligheterna för damlaget och med avkasttid 20:15 mot ett formstarkt Skara var kvällens uppgift svår på många sätt. Svårigheterna visade sig också snabbt i målprotokollet där hemmalaget gick ifrån till 7-4 efter tio minuter. Alingsås reducerade till 7-6 men tre raka hemmamål föranledde en timeout från gästerna. Avbrottet kunde dock inte stoppa hemmalagets forcering och vid 13-7 hade Skara gjort ett ryck som gjorde att Alingsås inte kunde utmana om poängen denna gång.

16-10 i paus växte till åtta måls differens ett par gånger under den andra halvleken och slutligen 28-21 till Skara där tre spelare med SHE-rutin stod för 15 av de 28 målen.

- Låg energi från vår sida mot ett toktaggat Skara som hade mer spring i benen och ett bra målvaktsspel. Vi nådde inte upp i normal utdelning och Skara var helt klart det bättre laget för dagen, säger tränare Janne Lindfeldt.

Ett litet glädjeämne var ändå att Josefine Tempsch återigen gjorde mål i Alingsåströjan när hon reducerade till 23-17 i den andra halvleken. Vid en seger i kväll hade mycket talat för att Alingsås tagit en av de två direktplatserna till division ett. Nu blir istället de tre återstående matcherna ännu viktigare, även om utgångsläget fortfarande är bra.

 

Skara HF U - Alingsås HK  28 - 21 (16-10) 

Mål AHK: Elle Månriddare 8, Liza Krantz 4, Moa Thelin 2, Pernilla Lundström 2, Emelie Savolahti, Josefine Tempsch, Lovisa Andersson, Lisa Tyre,  Linnea Lindfeldt (1)


Utvisningar

SHF: 2
AHK: 0


Straffar

SHF: 5/5
AHK: 1/3

  
Skrivet av Martin Larsen   
2020-02-19 21:26