Nytranarduo_webb
Morten Jensen och Jan Lindfeldt.

Damlagets nya tränarpar

Vi är mycket glada att kunna presentera Morten Jensen och Jan Lindfeldt. Damlagets tränarduo de två kommande säsongerna.

Efter många säsonger under Torbjörn Johanssons och Niklas Lagerströms ledning är det nu dax för ett nytt tränarpar att ta över Damlaget, som den kommande säsongen spelar i division 2. Uppgiften att föra Damlaget uppåt i seriesystemet på nytt har tilldelats Morten Jensen, 36, som kommer att vara huvudtränare och Jan Lindfeldt, 56, som blir assisterande tränare.

Morten Jensen är, som namnet skvallrar om, ursprungligen från vårt grannland Norge och har där från junioråldern och framåt representerat klubbarna Runar/Konneryd och Nötteröy. I Sverige har Morten tränat ungdomslag i Kungälv och Kärra och hade senast ansvaret för Torslandas damjuniorer. Morten har genomgått tränaskolans (TS) steg 1 och 2.

- En tränare med stort handbollshjärta och enormt driv som kommer ställa stora krav på truppen, säger klubbchef Christer Mårtensson.

Vid sin sida får Morten rutinerade Jan Lindfeldt som senaste säsongen var assisterande tränare i Kärra HF, som vann Alingsås division ett-serie och tog steget upp i Allsvenskan. Innan dess har "Janne" bland annat varit verksam i Kungälv, Backa och KvIK Sport. Precis som huvudtränare Jensen är Lindfeldt välutbildad och har genomgått Svenska Handbollförbundets tidigare utbildningsstege med T1, T2 och T3.

- Janne är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna som går all in i de uppgifter han tar sig an, säger Christer Mårtensson.

Morten och Jan har jobbat tillsammans i Kärra och känner därför varandra väl. Alingsås HK har skrivit tvåårsavtal med duon och målet är att så snabbt som möjligt vara tillbaka i division ett.

- Ett spännande tränarpar som kommer utifrån och därmed kan tillföra en del nya idéer. Båda två är riktiga vinnarskallar och de valde Alingsås framför en del andra klubbar eftersom vi är en välskött och väl fungerande förening, samt att vi har en tydlig vision kring vad vi vill med vår verksamhet. Det känns såklart extra kul, säger Christer Mårtensson.
Skrivet av Martin Larsen   
2017-05-02 19:36