Damlaget laddar för kval

Alingsås damlag står inför klubbens största utmaning hittills. Kval till division ett. Enda hindret är Önnerediterna som hamnade på kvalplats i sin division ett-serie. Ahk.nu kollade med Alingsåstränaren Torbjörn ”Lurken” Johansson hur damerna laddat för kvalserien.

Kvalserien spelas i bästa av tre matcher och vinnaren spelar i division ett nästa säsong. Alingsås börjar hemma första april klockan 16 och spelar sedan en eller två matcher på bortaplan. För motståndet svarar Önnerediterna som hamnade på en nionde plats av fjorton lag i sin serie. Anledningen till att lag nio kvalar är att division två-serierna ska utökas och fyra lag fick därför lämna ettan. Således en tuff uppgift för Alingsåsdamerna.


– Önnered är ett ganska hyfsat handbollslag med bra individer. Precis som många andra Göteborgslag spelar de mer på individuella prestationer än på kollektivet, säger Torbjörn Johansson.


Alingsås har varit klara för kval länge. Motståndet blev klart under senaste veckan. Hur har ni kunnat förbereda er?

– Vi har sett två matcher med Önnerediterna och flera matcher med andra lag som inte blev aktuella i kvalet. Jag är än så länge mer förberedd än tjejerna men på onsdagsträningen börjar vi fokusera på motståndet, och sista träningen innan match så tar vi de detaljer som tjejerna måste vara medvetna om.


Hur har ni disponerat tiden mellan serieavslutningen och kvalet?

– Vi började med att ta långledigt. Fem dagar utan träning och det verkar som att det gjort tjejerna gott. Träningarna har sett riktigt bra ut. Hoppas att trenden hänger i över kvalserien. Träningsmässigt har det varit mycket repetition och finputsning. Alla måste vara medvetna om vad som ska göras, och tryggheten måste finnas där.


Hur är status på truppen?

– Det ser helt ok ut.  Finns alltid lite sjukdomar så här års men det verkar som att alla kommer vara tillgängliga.  Jag kommer inte förändra något i uttagningen inför kvalet men en del spelare kommer givetvis att få dra ett tungt lass.


Resultatet åsidosatt. Vad förväntar du dig av kvaläventyret?

– Jag vill se en intensitetshöjning och att vi verkligen tar kampen för en plats i ettan. Det märks på tjejerna att de är en del av något som damverksamheten i Alingsås inte varit med om tidigare. Hoppas även att Alingsåsarna kommer och tittar, så att vi får stödet från läktaren.

Skrivet av Martin Larsen   
2012-03-29 11:21